woensdag 24 juli 2013

Simpel dekzeil voor uw speedboot

Simpel dekzeil voor uw speedboot

Bootzeil heeft de Rollerrcap ontwikkeld voor veel voorkomende kleine bootjes, maar steeds vaker zien wij dat de Rollercap ook als dekzeil gebruikt wordt voor kleine speedboot kuipjes, De rollercap is verkrijgbaar voor verschillende lengten, en is op maat te maken voor al die bootjes. 

Constructie:

Het dekzeil heeft een ingebouwd bamboe frame, Bamboestokken zijn zeer stevig en buigen nauwelijks door. het dekzeil wordt dus op vele plaatsen ondersteund door het frame en de lengte spanning van voor tot achter zorgt ervoor dat er geen water kan ophopen op de het afdekzeil. het water loopt er simpelweg via de zijkanten vanaf. 

Veelzijdig

Het dekzeil is dus geschikt voor speedboten, de zodiac, roeiboten, andere rubberboten, vissersbootjes, sloepen en vast ook nog voor andere toepassingen. het zeil blijkt dus zo flexibel als de creativiteit van de gebruikers. Bootzeil krijgt veel positieve reacties van klanten. Onderstaande foto's getuigen van de flexibiliteit van het systeem.

   



Materiaal

Het doek is gemaakt van zeer sterk nylon met aan de binnenkant een laag PVC, UV straling heeft hierdoor geen vat op het PVC waardoor het zeil lang mee zal gaan. Het doek is hierdoor licht en tegelijkertijd super sterk. Water zal er nooit doorheen kunnen sijpelen. Zie hier een demonstratie.
Innovatie:

Dankzij het innovatieve ontwerp past het dekzeil op zeer veel verschillende type boten, zo ook op vissersboten, Ribboten, boten met een console, sloepjes, roeiboten en zelfs op vele verschillende open zeilboten.
In de onderstaande tabel kunt u zien welk zeil voor uw boot geschikt is. U ook op de site van Bootzeil nog een keer de berekening maken.

Prijzen


Type         |          afmetingen schip          |       Verkoopprijs

Rollercap 27               2,0 - 2,7 m                        € 119
Rollercap 32               2,7 - 3,2 m                        € 139
Rollercap 39               3,2 - 3,9 m                        € 199


Ook gemakkelijk zelf een doorvoer voor de davids te construeren.



Wilt u meer weten, stuur dan een foto met de lengte en de breedte van uw boot naar colin@bootzeil,nI, u mag mij natuurlijk ook gewoon even bellen 0615439193 Ik help u graag! 

Bekijk de mogelijkheden op de website van Bootzeil: Rollercap voor uw boot?


donderdag 30 mei 2013

Installatie filmpjes Rollercap dekzeil

De Rollercap is voor vele toepassingen geschikt, het afdekzeil past op sloepjes, rubberboten, zeilboten, andere kuipjes en is geschikt om ook op een trailer te gebruiken. het dekzeil heeft een ingebouwd stokken systeem. u kunt dus zelf gemakkelijk het dekzeil installeren met de bijgeleverde gebruikers instructie.

Wilt u weten of ook uw boot afgedekt kan worden met dit zeil?
Stuurt u dan een foto van het af te dekken object, de ligplaats van de boot en de lengte en de breedte door naar Info@bootzeil.nl
Dan ontvangt u van de vertegenwoordiger bij u in de buurt een persoonlijke en vrijblijvende offerte.

Installatie tip

Een Tip voor het installeren van de Rollercap is het zeil ondersteboven op de boot te leggen, u ziet dan precies waar de stokken in het zeil komen en hoe lang deze moeten zijn. u kunt vervolgens het frame zelf op maat maken, passend voor uw boot.



Rollercap Op- en Afzetten,


De Rollercap is binnen een minuut op of af te zetten. Het gaat hier in het filmpje om een boot van 5,5 meter, wanneer u een kleinere boot heeft bent u in staat om records te breken. 50 seconden of misschien wel 30 seconden is dan zelfs haalbaar. en dan te bedenken dat u nooit meer hoeft te hozen.


Dekzeil voor Liberty 430,

Op het onderstaande filmpje is te zien hoe de Rollercap gemonteerd is op een Liberty 430 boot, het dekzeil gaat over de buitenboordmotor heen. Het zeil loopt van voor tot achter en kost €239,- ook een console op de boot zou geen probleem zijn voor de Rollercap.


Puntbelasting van 20 kg

Het dekzeil kan ook vele kilos houden, Het dekzeil is en wordt nog steeds uitgebreid getest, de stokken worden voortdurend onderworpen aan een stijfheids- en buigzaamheids- test. Ook het gewicht van deze jonge dame (zo'n 20 kg) is voor dit afdekzeil geen enkel probleem.


De stortbuien test.

Ook in Nederland hebben we helaas vaak te maken met gigantische hoeveelheden regen die met bakken uit de lucht komen vallen. uiteraard hebben we de Rollercap zo gemaakt dat deze weersomstandigheden geen enkele invloed hebben op de dit afdekzeil. Komt u gerust zelf eens testen in onze showroom.



www.Bootzeil.nl

maandag 27 mei 2013

Afdekzeil zelf frame maken

De Rollercap is een van de recentste ontwikkelingen van Bootzeil, maar nu al een daverend succes. De eerste productie hebben we in onze werkplaats in Haarlem gemaakt, maar omdat er een ware run op onze Rollercaps is ontstaan hebben we de productie uit kunnen besteden in het buitenland. 

100% waterdicht


Het gepatenteerde concept heeft te maken met het ingebouwde frame dat over de breedte van de boot het dekzeil ondersteunt zodat de afwatering altijd optimaal is. Doordat het dekzeil aan de voorkant gefixeerd is en aan de achterkant stevig en strak aangetrokken wordt middels elastieken staat het dekzeil altijd strak. de combinatie van de lengte spanning en de stokken maken het het vormen van waterzakken die kunnen groeien onmogelijk. Het zeil is bovendien 100% waterdicht en er zal daarom nooit water of sneeuw dat op het zeil ligt door het doek heen sijpelen.


Zo flexibel als eigen creativiteit 


We merken dat de Rollercap voor vele meer doeleinden gebruikt kan worden dan we in de eerste instantie hadden ingecalculeerd. De Rollercap is in middels op een speedboot, een zeilboot, een Liberty 430, een Zodiac, op verschillende vletten, sloepen en zelfs op een kleine console boot. Ook het afdekken van een kuip is voor de Rollercap geen enkel probleem.

dekzeil maken
Dekzeil maken

  Dekzeil voor speedbootafdekzeil speedbootRollercap voor skiblastDekzeil Family 430dopjes Rollercapframe dekzeilfamily 430rollercap op vletRollercap SloepSloep RolelrcapDekzeil voor valkdekzeil rollercap valkdekzeil wiedesloepDekzeil Zodiac

De Foto's illustreren de mogelijkheden, wellicht vraagt u zich af of de rollercap ook op uw boot past? stuur dan een foto van uw boot (of andere object) met enkele afmetingen, dan kijken wij of de Rollercap voor uw boot de meest geschikte en praktische oplossing is. afdekzeilen zijn onze specialiteit. Een dekzeil moet snel en gemakkelijk te installeren zijn, uiteraard is duurzaamheid een uitgangspunt. 

woensdag 1 mei 2013

Rollercap speedboot

Rollercap is zeer veelzijdig. 

Onlangs heeft Bootzeil ook weer een Rollercap geleverd voor een Skibsplast speedboot gemaakt eind jaren 70.
Het vorige dekzeil werd vast gemaakt middels drukkers (op een balletje). Op zich een mooi systeem, maar door de leeftijd van het zeil (stug), drukkers (roestig) en het lastig dicht te maken, vooral aan de achterkant omdat de boot met zijn kont aan de kade ligt, zocht meneer een nieuw dekzeil.

Via Facebook Is de beste man met Bootzeil in contact gekomen. Wij hebben hem geinformeerd over de mogelijkheden en hebben met hem meegedacht, Omdat de Rollercap een Recente ontwikkeling is van Bootzeil zijn toepassingsmogelijkheden nog niet allemaal bekend. De Rollercap blijkt een zeer goed dekzeil voor meerdere verschillende type boten, zo is inmiddels de Rollercap reeds gebruikt voor het afdekken van sloepen, stalen vletten, de kuip van een speedboot, het afdekken van een bakfiets. We hebben zelfs een verzoek binnen gekregen om het dekzeil te gebruiken voor het afdekken van een zandbak.

We hebben de eigenaar van de Skibsplast gevraagd een aantal maten op te nemen, zodat wij konden kijken of de Rollercap geschikt zou zijn voor deze speedboot. We hebben geadviseerd de Rollercap vanaf het raam naar achter vast te maken en dan bij de hoek met het raam de elastieken te bevestigen.

De Afbeeldingen die u hieronder vindt beschrijven de oude en de nieuwe situatie. De Rollercap was 2,7 meter lang en heeft de eigenaar €119,- gekost.

Heeft u zelf ook een mooie boot en vraagt u zich af of uw boot ook met een Rollercap afgedekt kan worden. neem dan contact op met Bootzeil, stuur een foto van uw boot met de lengte en de breedte naar info@bootzeil.nl, wij helpen u graag.
Nieuwe situatie met Rollercap van Bootzeil
dekzeil Skibsplast
Oude situatie, gelukkig voorbij, aldus de eigenaar.

Bootzeil autoDekzeil voor speedbootRolercap op speedbootSkibsplast afdekzeilSkibsplast dekzeiltjeSkibsplast kuipSkibsplast openSkibsplast oud dekzeilSkibsplast oude situatieSkibsplast rollercapSkibsplast slecht dekzeilSkibsplast trailerWie andersafdekzeil speedbootdekzeil speedbootdekzelitje Skibsplastinstallatie Rollercapoude zeilrollercap speedboot voorkantrollercap speedbootrollercap voor Skibsplastslecht zeil Skibsplastspeedboot dekzeil



dinsdag 16 april 2013

dekzeil voor sloep, valk, punter, rubberboot

Rollercap blijkt schot in de roos.
Dekzeil stokken

Bootzeil heeft de rollercap ontwikkeld voor boten kleiner dan 5m. in de praktijk is dit dekzeil dus niet weggelegd voor de motorkruisers maar voor boten als de valk, de 16m2, en meer van dergelijke open zeilboten. ook past het zeil goed op kleine sloepen, vletjes en rubberboten.
iedereen met een rubberboot weet hoe vervelend het is een dekzeil te vinden dat strak genoeg gespannen staat zodat er geen water zak in kan vormen. Bootzeil heeft dat voor elkaar gekregen met dit slimme innovatieve dekzeil dat gemakkelijk op te rollen is.

RollercapDekzeil voor valkDekzeil voor vletRollercap dekzeil SloepRollercap_rib_boat_coverdekzeil rollercap valkdekzeil rubberbootdekzeil zodiacdekzeil elan 410dekzeil veranodekzeil wiede sloepdekzeil wiedesloepoprollen rollercaprollercap aluminium platbodemrollercap alumnicraftrollercap open zeilbootrollercap dekzeil 


Ook geschikt voor :

Mirror dekzeil, Monas dektent, Pirat dektent, Polyvalk dektent, Seggerling dektent, Sloep / Tender dekzeil, Soling dekzeil, Tornado dekzeil, Valk dektent, XY dektent, 470 dekzeil, 49er dekzeil, Draak dekzeil, Flying Arrow Spanker dekzeil, Laser Pico dekzeil, Spanker dektent, Star dekzeil, Vrijheid dektent, Zoom 8 dekzeil, 420 dekzeil, Centaur dektent, Laser 2000 dekzeil, O-jol dekzeil, Olympia-Dinghy dekzeil, Sunfish dektent, Teeny dekzeil, 2'4 mtr dekzeil, Schakel dektent, Volksboot 480 dektent, Finn dekzeil, Hansa Jolle dektent, Ixylon dekzeil, P,ampus dektent, Poly Valk dektent, Randmeer dekzeil, Splash dekzeil, Eikplast II dektent, Seahorse dektent, Solo dekzeil, Tempo Scow dekzeil, Twin dektent, Contender dekzeil, Dehler Varianta dektent, Europe dekzeil, Flits dekzeil, ISO dektent, Lelievlet dekzeil, Musto Skiff dektent, Optimist dekzeil, BM dektent, Dyas dekzeil, Fireball dektent, Flying Arrow Schakel dekzeil, Kajuitsloep dekzeil, OK-Dinghy dekzeil, Snipe dektent, 16m2 dektent, FJ dekzeil, Fly Tour dektent, Jeton dektent, Laser Stratos dekzeil, Melges M24 dekzeil, Schuit / Vlet / Punter dekzeil, Trial dektent, VSR dektent, ZV dektent, 505 dekzeil, Vaurien dekzeil, 29er dekzeil, Korsar dekzeil, Hobiecat 14 dekzeil, FD dekzeil, Laser Vago dekzeil, MC dektent, RS 600 dektent